Waar bevallen

Waar ligt nu je voorkeur dat je gaat bevallen? Ik kijk de groep rond en wacht de antwoorden af. “In het ziekenhuis, daar heb je alles bij de hand.” “In het ziekenhuis, dat is toch niet meer van deze tijd, thuis bevallen” “In het ziekenhuis, dan heb je de rommel mooi niet thuis!” “Thuis… wij zouden graag thuis willen bevallen.” “Nee, wij ook in het ziekenhuis, dat is toch veel veiliger.” “Wij weten het nog niet. Ik denk ziekenhuis, maar misschien ook wel thuis.” Verloskundigen vragen vaak al tijdens één van de eerste gesprekken: Waar willen jullie bevallen? Hoe kunnen … Lees meer

Wie gaat mijn bevalling doen?

Tamara is onder controle bij een grote praktijk waar meerdere verloskundigen werken. Wie zal er straks bij haar bevalling zijn? Dat hangt natuurlijk af van wie er dienst heeft. En of ze binnen één dienst gaat bevallen. Oeps… ook dat nog… Gedurende de bevalling kan er ook nog gewisseld worden. Ze moet het natuurlijk zelf doen. Maar gelukkig niet alleen. Als Djoke maar niet komt. Die is zo grof en kan zo kortaf en onvriendelijk reageren. Dat lijkt haar niets bij haar bevalling.

Lees meer

Ik hou het niet vol

Peter en Sandra zijn een gezellig stel. Vanochtend belt Peter me op. De vliezen zijn gebroken, maar er zijn nog geen noemenswaardige weeën. Even ook Sandra aan de lijn. Ja, je voelt de spanning en ook een stukje opwinding. Het moment dat je je kindje in je armen hebt is nu niet meer ver weg! Hoe gaat ze er uit zien? Je hebt er alle vertrouwen in dat de bevalling goed zal gaan.

Lees meer

Win jij de hoofdprijs?

winnaar“Als u doorwerkt bent u de gelukkige!” Alina kijkt verstoord op. Waar gaat dit over? Een enthousiaste kraamverpleegkundige kijkt haar met stralende ogen aan. “Ja, in de kamer hiernaast is ook iemand aan het bevallen. Het zal er om hangen of ú of de mevrouw hiernaast de 2000e baby van dit ziekenhuis krijgt.” De 2000e baby van het ziekenhuis?

Lees meer

Hij wilde er absoluut niet bij zijn en ik eerlijk gezegd ook niet!

7 jaar na de geboorte van onze lieve zoon Semih werd ik zwanger. De wens van Semih ging in vervulling: eindelijk een broertje, want hier was Semih heilig van overtuigd!

7 jaar verder, maar met de bevalling nog vers in mijn geheugen, sloeg bij mij de paniek al snel toe. Mijn eerste bevalling begon met een paar dagen voorweeën die overgingen in een weeënstorm.

Lees meer