Een ervaring die voor altijd leeft in mijn hart

Zo zie ik de geboorte van onze zoon, Petru.

Na een extra-uteriene zwangerschap blijkt uit alle onderzoeken én vanwege mijn leeftijd (39) dat er maar een kleine kans is dat ik weer zwanger zal worden. Dat terwijl ik diep van binnen zó graag weer zwanger zou raken. Heel onverwacht ben ik twee maanden later weer zwanger. Ik heb mijn zwangerschap vanaf het begin als een cadeau, als een wonder gezien. Ik wilde zo graag dat het deze keer goed zou gaan. Ik was van plan om alles dat in mijn kracht en macht lag goed te regelen. Daarom had ik bij elke visite aan de gynaecoloog een lijstje met vragen en wensen over  mijn zwangerschap en over de bevalling. Op een bepaald moment zei mijn aardige gynaecoloog dat een doula misschien is wat ik nodig heb én om misschien te overwegen om niet in ziekenhuis te bevallen want mijn wensen sluiten niet aan bij hun protocol.

Via internet heb ik mijn Doula gevonden, Malua. Na het eerste gesprek waarin wij keken of het tussen ons het klikt had ik een heel blij gevoel. Alle gesprekken en voorbereidingen daarna gingen goed en prettig. De ademhalingstechniek die ik leerde gebruik ik zelfs nu nog steeds om rust te krijgen.

Ik wilde graag een bevalling in water, in een kraamhotel. De grote badkuip wachtte vol met warm water op mij maar helaas, na het breken van mijn vliezen werd mijn bevalling medisch.

Vanaf dat moment was de ondersteuning van Malua voor mij en mijn man onmisbaar. Ze was alleen gericht op wat het beste was voor mij en mijn kind. Ik was zeer tevreden over Malua.

Ik heb haar deskundigheid onder andere ervaren in haar adviezen naar mij toe, haar vragen, haar uitleg, haar bemiddeling en gesprekken met de artsen.

Na de bevalling hoorde ik dat ook de verloskundige en haar team mijn Doula heel professioneel vonden en prettig om mee te werken. Ik werd nogmaals bevestigd. Malua als doula bij de bevalling was voor mij de  perfecte  keuze. Godzijdank voor de inspiratie  die ik had!

Inmiddels is onze Petru ouder dan 1 jaar. Elke maand hebben we zijn geboorte gevierd en denken dankbaar terug aan de bevalling. Ik blijf af en toe het verhaal dat Malua over zijn geboorte geschreven heeft lezen. Wat zijn we blij met hem en met hoe alles gegaan is. Een wonder in mijn leven dat moeilijk in woorden te vatten is. Een ervaring die wij ons hele leven in ons hart meenemen.

Ramona

+++++++++++