Na het lezen van de tekst had ik nog twijfels

De bevalling van mijn eerste zoon was een traumatische ervaring. En ik wist ook meteen:
“Als we ooit nog eens zo gelukkig zijn nog een kindje te mogen verwachten, dan wil ik dat de geboorte van mijn kindje een mooie positieve ervaring wordt, waar ik altijd met een prettig en warm gevoel aan terug kan denken”.

Amper zwanger van mijn tweede ging ik op onderzoek uit; zo ontdekte ik het bestaan van doula’s. Vlak erna kwam ik met iemand in gesprek die tijdens haar beide bevallingen tot volle tevredenheid was begeleid door Malua en zodoende besloot ik haar website eens te bekijken.

Na het lezen van de tekst had ik nog twijfels en wist ik eigenlijk niet wat Malua voor me zou kunnen betekenen, maar ik besloot toch een afspraak te maken, want ik wilde niet mijn hele zwangerschap negatief tegen de bevalling op kijken. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!

Malua is een warme, hartelijke, begripvolle en invoelende vrouw, bij wie ik me meteen op mijn gemak voelde. Ze wilde me graag helpen om de geboorte van mijn tweede zoon een mooie gebeurtenis te maken.

Gedurende de daarop volgende maanden hebben we een aantal keren contact gehad en nam ze bijvoorbeeld boeken voor me mee. Sommige boeken spraken me niet of weinig aan, maar toen nam ze er een mee die wel speciaal voor mij geschreven leek te zijn. Wat een verademing en opluchting om te lezen dat ik niet de enige was met zo’n ontzettende vervelende ervaring, en dat het toch ook echt anders kan.

Ik putte niet alleen kracht uit het boek, maar ook uit de gesprekken die ik vooraf met Malua had; ik kreeg er het volste vertrouwen in dat ik deze bevalling op eigen kracht en positief kon volbrengen. En zo is het ook gegaan. Vanaf het moment dat de bevalling zich aandiende, was er regelmatig contact met Malua. Ik ben zolang mogelijk blijven staan en lopen en heb nog staan strijken. Toen we vertrokken naar het ziekenhuis is ze ons snel achterna gekomen.

In het ziekenhuis was ze op de achtergrond aanwezig, wat mijn vertrouwen versterkte dat ik het goed zelf kon. Als het nodig was, trad ze iets meer op de voorgrond, maar nooit zonder het eerst te vragen. Ze masseerde mijn voeten (heeeeerlijk ontspannend) en maakte mijn heupen los. Ook toen ik het moeilijk had, stond ze naast me en was ze er, waarbij ze heel goed aanvoelde wat ik wel of juist niet nodig had.

Wat was ik ontzettend trots en blij en gelukkig toen ik eenmaal onze zoon in mijn armen had, en dat ik alles op eigen kracht heb kunnen doen. Dat voelde echt ongelooflijk goed. Het herstel na de bevalling verliep ook sneller, doordat deze geheel natuurlijk was verlopen. Wat een verschil! En doordat de tweede bevalling zo positief is verlopen kon ik de eerste traumatische bevalling afsluiten en een plekje geven.

Ik zou een ieder een doula-begeleiding van Malua kunnen aanraden. Zij luistert goed naar je wensen en bewaakt deze tijdens de bevalling, maar voelt ook heel goed aan wat je op welk moment nodig hebt. Eigenlijk is ze je eigen stem op het moment dat je deze niet kunt gebruiken.

Malua, ontzettend bedankt voor deze onvergetelijke mooie positieve ervaring!

Angela Verhoeve

If a doula were a drug, it would be unethical not to use it.
~ John H. Kennell, MD

Overweeg je een doula?  Ik ben er graag voor jullie.

Je kan je hier aanmelden voor een vrijblijvend welkomstgesprek.
Hoe eerder je je meldt, des te meer kans dat ik nog beschikbaar ben.