Hij wilde er absoluut niet bij zijn en ik eerlijk gezegd ook niet!

7 jaar na de geboorte van onze lieve zoon Semih werd ik zwanger. De wens van Semih ging in vervulling: eindelijk een broertje, want hier was Semih heilig van overtuigd!

7 jaar verder, maar met de bevalling nog vers in mijn geheugen, sloeg bij mij de paniek al snel toe. Mijn eerste bevalling begon met een paar dagen voorweeën die overgingen in een weeënstorm.

Maar van ontsluiting was geen sprake.

Ik was toen nog een onzeker meisje dat luisterde naar alles en iedereen, behalve naar haar gevoel. Ik zou weldra moeder worden. Deze eerste bevalling was voor mij echt heel zwaar, en voor mijn partner ook. Nee, hij wilde er absoluut niet bij zijn bij deze tweede bevalling, en ik eerlijk gezegd ook niet!

Heel onnatuurlijk, maar wat ik deed, was alles zo lang mogelijk uitstellen. Naarmate de weken vorderden stuitte ik op een cursus hypnobirthing en deze ben ik gaan volgen. Ik leerde mijn negatieve overtuigingen te onderzoeken en deze om te buigen naar het positieve. Ik ging wat positiever naar de komende bevalling kijken. En ging ik op zoek naar iemand die mij en mijn man kon ondersteunen tijdens de bevalling. Iemand die zelf vooral positief, kalm en neutraal was.

Voor de geboorte van Semih had ik al gelezen over een doula. Iemand die bij de bevalling ondersteuning bood aan de moeder en de vader.

We kwamen terecht bij Malua. Tijdens ons kennismaking voelde het gelijk erg vertrouwd. Ja ik wist gelijk, zij mag erbij zijn. En Malua wist mijn man te overtuigen; jij moet er ook echt bij zijn. Hij raakte overtuigd dat dit voor hemzelf en voor zijn tweede kindje belangrijk was. Wat was ik blij! Nu had ik naast mijn eigen ondersteunde gedachten opeens 2 mensen die me gingen ondersteunen!

Bij de bevalling zocht en vond ik bij Malua de neutrale, kalme en liefdevolle ondersteuning waar ik zo behoefte aan had. Daar waar ze nodig was was ze er, daar waar ik ruimte nodig had deed ze een stap opzij. Haar aanwezigheid heeft grote betekenis gehad voor mij en mijn man. Intuïtief voelde ze mijn behoeftes aan en speelde hierop in. Dit heeft erg therapeutisch gewerkt voor ons beiden.

Deze bevalling is door mijn veranderde houding, de betrokken mensen eromheen, en zeer zeker door de aanwezigheid van Malua iets bijzonders geworden, een herinnering die ik mijn hele leven lang zal koesteren.

Mijn dank hiervoor is zeer groot.

Dat je nog vele ouders in hun geboorte proces mag begeleiden lieve vrouw!

Filiz.

If a doula were a drug, it would be unethical not to use it.
~ John H. Kennell, MD

Overweeg je een doula?  Ik ben er graag voor jullie.

Je kan je hier aanmelden voor een vrijblijvend welkomstgesprek.
Hoe eerder je je meldt, des te meer kans dat ik nog beschikbaar ben.